Benelux

Local Services and Promotions

White Glove Delivery Service

De term ‘White Glove Delivery Service’ wordt gebruikt voor het gespecialiseerde transport van hoogwaardige technische producten, apparaten of machines binnen het business-to-business segment, inclusief plaatsing en installatie. Dit omvat bijvoorbeeld de levering van medische apparatuur aan ziekenhuizen, printers, copiers en multifunctionals in kantoren, grafische machines aan drukkerijen, verkoopautomaten, audiovisuele apparaten, professionele keukenapparatuur, toegangstechniek enz.

Wij nemen een trend waar dat onze klanten in de Technologie-industrie voor de levering van het product steeds vaker de werkzaamheden laten uitvoeren door logistieke dienstverleners. Denk hierbij aan montage, afstelling, testen, aansluiting op het servernetwerk en training van eindgebruikers.

Dit heeft voor u nogal wat voordelen:

  • Als leverancier kunt u zich volledig concentreren op sales en marketing; pieken en dalen in het leveringsproces zullen opgevangen worden door de logistiek dienstverlener.
  • In de meeste gevallen kan de levering plaatsvinden zonder tussenkomst van een van uw servicemonteurs.
  • Eventueel gebruikte apparaten kunnen direct worden geretourneerd, zonder dat er later een tweede rit gemaakt hoeft te maken.
  • Uw servicemonteurs kunnen zich concentreren op meer specialistisch werk.

 

Yusen Logistics is al decennia gespecialiseerd in White Glove Delivery Services. Yusen Logistics beschikt in de Benelux over verschillende dedicated warehouses waar hoogwaardige technische goederen kunnen worden opgeslagen. Deze magazijnen beschikken over workshops voor montage, controle, configuratie en testen van apparatuur. Voor levering aan eindgebruikers in Nederland en België, maar ook in de rest van Europa, beschikt Yusen Logistics over gespecialiseerde transport- en installatiediensten.

De getrainde chauffeurs van Yusen Logistics zorgen ook voor de technische installatie van de apparatuur bij uw klanten, inclusief aansluiting op het servernetwerk. Kantoormachines zijn dus na levering door Yusen direct klaar voor printen, scannen, e-mailen etc.

Geretourneerde apparaten kunnen op verzoek worden gereviseerd of worden opgeslagen voor reserveonderdelen. Ook bieden wij de mogelijkheid om data te wissen van harde schijven of datadragers te vernietigen.

De gehele White Glove-logistiek wordt ondersteund door het Customer Service Center van Yusen Logistics, dat fungeert als controletoren. Projectmanagers zijn verantwoordelijk voor de afstemming tussen u als klant en uw eindgebruikers. Ze regelen het volledige transport, eventuele assistentie ter plaatse en zorgen voor voortgangsrapporten, evaluatie of aftersales service. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt continu gemeten door een onafhankelijk bureau en indien nodig bijgestuurd. Op een schaal van 0 tot 10 beoordeelden de ondervraagde eindklanten de Yusen Logistics White Glove delivery service gemiddeld met een 8,6.

 

Innight Car Parts Delivery Service

Yusen Logistics biedt een unieke service voor de auto-industrie in de Benelux: nachtlevering van auto-onderdelen aan de werkplaatsen van dealers. Onderdelen die vandaag door een dealer besteld worden, worden door Yusen morgenochtend voor 8.00 uur in zijn werkplaats afgeleverd. Deze service wordt aangestuurd door het automotive team van Yusen Logistics in Herentals, België. Hier worden de onderdelen die overdag worden besteld door de dealerbedrijven van verschillende toonaangevende Europese en Aziatische autofabrikanten 's avonds in bulk geleverd. Na een ingenieus crossdock-proces worden de onderdelen in zo'n 60 distributietrucks geladen en 's nachts afgeleverd bij de autodealers. Zo vinden zo'n 8 tot 10 duizend auto-onderdelen hun weg naar zo'n 500 dealerwerkplaatsen in Nederland en België.

Yusen Logistics Benelux is een pionier op het gebied van nachtelijke distributie van auto-onderdelen en introduceerde deze service in 2001. En sindsdien is de service verder ontwikkeld. De zeer ervaren customer service van Yusen begeleidt de orderstroom van begin tot eind. Zware, omvangrijke en kwetsbare onderdelen zoals motoren, voorruiten, carrosseriedelen, bumpers, wielen en accu's worden door geschoolde magazijnmedewerkers zorgvuldig in het sorteerproces meegenomen. Na het crossdockproces en het laden van de distributietrucks worden de onderdelen op een beveiligde locatie bij de autodealers afgeleverd.

Het gehele onderdelendistributieproces wordt ondersteund door een solide IT-platform, zodat elk onderdeel in real-time volledig traceerbaar is vanaf het moment van aankomst bij Yusen tot en met aflevering bij de dealer. Het nachtdistributieproces van Yusen Logistics wordt continu gecontroleerd, bewaakt en gemeten en behoudt al jaren een uitzonderlijk hoge On-Time-In-Full prestatie-indicator score van meer dan 99,5%. De zekerheid van een solide en perfect functionerend systeem voor uw onderdelendistributie.